Inleiding Maple T.A. en Mobius (gratis)

Op deze dag maakt u kennis met alle aspecten van het zeer populaire technische digitale toetssysteem Maple T.A.. Ook leert u de mogelijkheden kennen van het nieuwe product Möbius. Möbius is een uitgebreide interactieve online cursusomgeving en kan gezien worden als uitbreiding op Maple T.A.. Tijdens de cursus krijgt u een login voor Maple T.A. en Möbius om uw eigen omgeving in te richten.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Voor de middagpauze Maple T.A.:
1) Korte introductie van Maple T.A.. U verplaatst zich eerst in de rol van student die een digitale toets maakt. Op deze manier ervaart u de verschillende vraagtypes.
2) Vervolgens neemt u de rol over van de docent die de toetsresultaten analyseert in het grade book.
3) U leert de beginselen van het maken van een vraag, het uitwisselen van vragen met collega's en het beheren van uw vragenbank.
4) Hebt u eenmaal een aantal vragen, dan leert u een toets samenstellen met alle didactische instellingen die daarbij komen kijken.

Na de middagpauze:
1) Introductie van de extra mogelijkheden die Möbius biedt om een complete cursus te maken met les- én toetsmateriaal. U krijgt een demo van de opbouw van een les, samengesteld uit onderdelen en toetsvragen.
2) U leert verschillende aspecten van het maken van lesmateriaal op het scherm, zoals het toevoegen van plaatjes, filmpjes en slideshows.
3) Vervolgens stelt u zelf een les samen in Möbius waaraan u ook toetsmateriaal toevoegt.
4) Ten slotte leert u hoe u studenten kunt toevoegen aan uw omgeving.

Na deze dag kunt u al meteen aan de slag met uw eigen studenten!

locatie

Bijna al onze cursussen worden bij ons kantoor in Amsterdam gegeven. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt dat vermeld bij de agenda hieronder.

dates

20 August 2018, 10.00-16.30
8 October 2018, 10.00-16.30

price

Gratis

by

Metha Kamminga

Metha Kamminga gaf vanaf 1987 tot 2011 wiskundelessen bij de afdeling Techniek aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Al in 1991 introduceerde zij computeralgebra in haar lessen. Omdat daarover toen nog geen lesmateriaal beschikbaar was, onwikkelde zij dat zelf. Dit resulteerde in een aantal boeken over Computeralgebra met Maple.

Naast het lesgeven aan de NHL was Metha betrokken bij landelijke werkgroepen en commissies en zat in het bestuur van de NVvW.

Nu werkt Metha bij Uitgeverij Boom aan een digitaal wiskunde curriculum voor het HBO: Wiskunde Voor Technici.

Homepage Metha Kamminga

All Maple T.A. 2017 - automated assessment events:
8 October 2018 Inleiding Maple T.A. en Mobius (gratis) 10.00-16.30 subscribe
10 December 2018 International Technology Enhanced Assessment Conference 9.00-17.00 (2 days) in Amsterdam subscribe